Шампионът от "Уимбълдън" за 1996-а Рихард Крайчек говори за симпатиите си към играта на Григор Димитров, както и проблемите в постоянството, които съпътстват българина.

Холандецът, днес директор на турнира в Ротердам, където българина участва в последните години, има своя теза защо Димитров още не е на върха и не печели турнир от Големия шлем.

"Дълго време му бе много трудно с това Бейби Фед - каза Крайчек. - Той е страхотен талант, но - естествено - Федерер е само един. Григор прилича на Роджър, има невероятна техника, много близка като стил на тази на швейцареца.

Но трябва да се справя със самия Федерер, с Надал, Джокович, Мъри... Много е трудно да пробиеш там.

Хората продължават да го сравняват с Роджър, но така ефектът е да започнеш да губиш увереност, защото виждаш, че не си близо до него. Много се радвах миналата година, когато Димитров стана номер 3 и спечели Финалите в Лондон. Но ето, че тази година не успя да направи следващата крачка. Имаше лоша година. Но кой знае - следващата отново може да е добра.

Влиянието на Бейби Фед бе в началото, в първите му сезони. И бе силно. Вече е различно, но определено очакванията имаха голям ефект за Григор."