Рафаел Надал достигна до 20-ата си титла от Големия шлем и 13-а от "Ролан Гарос".

Матадора срази Новак Джокович с 3:0, като така и не даде сет в нито един от седемте си мача в Париж.

Категорична доминация на Краля на клея, който скромно заяви, че за него не е най-важното, че е достигнал рекорда на Федерер от 20 титли.

ова беше много трудна година. Това, че съм тук и играх на Ролан Гарос, означава много. Не мисля за броя на титлите, за това, че съм настигнал Федерер. Това не е важно. Важно е, че отново съм тук и отново спечелих. Тук съм прекарал най-щастливите моменти в своята кариера. Това винаги ме е зареждало с невероятно вдъхновение.

Не мога да определя какво е това за мен. Ако кажа, че е сбъдната мечта, няма да е достатъчно изразително. Това за мен е кортът, на който винаги съм искал да дам всичко от себе си и да спечеля, той значи много за мен. Намираме се в затруднено положение и това отнема малко от радостта, от щастието, което съпътства такъв успех", сподели той.

Новак Джокович отдаде заслуженото на шампиона, като призна доминацията му и сподели:

"Трябва да изказа поздравеленията си за Рафа. Това, което ти иекипът ти правите на този корт, а и по целия свят, е наистина невероятно. Ти си велик шампион и показа защо си Краля на клея. Днес го разбрах по трудния начин.

Мачът беше много труден за мен. Не съм никак доволен от това, което показах днес, но в същото време съм длъжен да призная, че Рафа игра страхотно и заслужено спечели. Както знаете, в момента всички хора по света се намират в много тежка ситуация, така че искам да благодаря на всички, които организираха този турнир и направиха провеждането му възможно. Ние сме истински щастливци заради това, че имаме възможността да сме на корта и да практикуваме спорта, който обичаме".