Новак Джокович отпразнува по изключително емоционален начин своята титла №24 от Големия шлем.

Той срази Даниил Медведев с 3:0 сета за титла №24 от Шлема, с което се изравни с Маргарет Корт на върха на класацията по този показател.

Освен това Ноле се превърне и в най-възраснтния победител на US Open, а попитан какво означава за него да спечели титла №24 точно 50 години, след като Маргарет Корт спечели нейната отново в Ню Йорк, сърбинът отговори.

"Означава много, аз изживявам детската си мечта, а тя бе да играя на високо ниво в спорта, който обожавам.

Израснаха в трудна среда. През 90-те в моята страна се водеше война, а тенисът беше скъп е не особено достъпен спорт. Влюбих се в него, а родителите ми трябваше да направят много жертви, за да ме подкрепят.

Благодарен съм им. Както на тях, така и на съпругата ми. Без тези хора нямаше да има трофеи.

Това, че създавам история ме кара да се чувствам наистина невероятно. Като дете не съм си представял, че ще стоя и ще говоря за 24-ата си титла. През последните години обаче осъзнах, че това е напълно възможно и си казах "Защо не"?

Новак Джокович реши да отпразнува титлата си по интересен начин. 24-а титла в чест на баскетболната легенда Коби Брайънт, който играеше именно с този номер на гърба.

Снимка: Getty images

Ноле излезе с тениска, на която бяха той и трагично загиналата баскетболна легенда, с когото бяха в отлични отношения.

"Идеята за фланелката ми хрумна преди около седмица. Хората от екипа ми помогнаха да направим дизайна. Коби беше мой приятел и често си говорехме за шампионската нагласа. Той бе човекът, помогнал ми в може би най-тежкия период, когато преди няколко години се борех с контузия.

Той стана легенда с №24 на гърба, заради което реших символично да го почета днес", сподели Джокович.

Неговият опонент Даниил Медведев призна, че днес просто не е бил неговият и отдаде заслуженото на своя опонент.

Руснакът шеговито се обърна към соя опонент и каза: "Какво правиш още тук? Не знам кога планираш да забавиш темпото, аз имам 20 титли и смятам кариерата си за добра, а ти имаш 24 само от Шлема.

Играл съм пет финала с Ноле, в които съм го победил само в един. Помня, че за първи път го срещнах преди много години като юноша, а тогава той се отнесе чудесно с мен. Днес продължава да е същият невероятен човек, не се е променил".

Снимка: Getty images