Роджър Федерер може и да не участва на "Ролан Гарос" тази година, но в Париж има човек, който е готов да спечели Откритото първенство на Франция заради Маестрото. 

Доминик Тийм за първи път ликува в турнир от Големия шлем през миналия месец на US Open, а сега сподели, че част от мотивацията му е да грабне трофея и във френската столица, като по този начин би оставил Федерер като №1 по спечелени титли от Шлема с неговите 20.

Рафаел Надал има 19, а Новак Джокович - 17. Надал е и абсолютен рекордьор по спечелвания на "Ролан Гарос" със своите 12 триумфа.

"Роджър ме поздрави за титлата в Ню Йорк. Написа ми дълго съобщение, което ме направи много щастлив. Поддържаме връзка редовно. Ще се радвам много, когато се завърне на корта", споделя австриецът. 

"Обещах му, че ще направя всичко по силите си да остане номер едно по спечелени титли от Шлема. Никой не може да се сравнява с Роджър. Той е уникален.", добавя още Тийм и каза, че титлата му от Откритото първенство на САЩ е показала, че няма невъзможни неща и че царуването на големите трима - Федерер, Надал и Джокович не е вечно.

Днес Тийм излиза срещу Марин Чилич в Париж.