Рафаел Надал ще продължи да се бори, отказването от тениса не е на дневен ред на този етап.

Това стана ясно от емоционалното му изказване след неговата 14-а титла от "Ролан Гарос" и общо 22-а от Големия шлем.

Както добре знаем, Матадора има разцепване на косттта на ходилото, заради която играе тенис с огромна болка, а за разлика от останалите му травми, тази е нелечима.

Именно заради това все повече се появяваха спекулации, че краят на кариерата му е по-близко, отколкото очакваме. Някои прогнози сочеха, че може да се случи и днес, след вдигането на 14-ата титла.

Рафа Надал обаче държа емоционална петминутна реч по време на награждаването, а нейния край каза думите, които всички искат да чуят.

Те бяха, че битката продължава!

"Нека първо да поздравя своя опонент. Каспер, за мен беше щастие да видя един млад и способен тенисист на финала. За тези две седмици ти показа, че си готов да направиш големи неща в тениса.

Трябва да благодаря също така на моето и на моя екип. Нещата, които ни се случват тази година са невероятни, но без вас щеше да е просто невъзможно да съм тук. Нямаше да преодолея контузиите без вас, вероятно щях да съм се отказал от тениса.

За мен лично е много трудно да опиша чувствата си в момента. Никога не съм вярвал, че ще достигна дотук. След контузията не вярвах, че ще съм конкуренте, на моменти не вярвах, че изобщо ще играя.

Просто искам да кажа едно голямо мерси на Париж.

Не знам какво ще се случи в бъдещето, но аз ще продължа да се боря", сподели емоционалният Надал, който предизвика фурор по трибуните с последното си изречение.

Снимка: Getty images

Неговият опонент Каспер Рууд показа огромен респект към своя идол, като изцяло му отдаде дължимото и каза, че за всеки трябва да е чест, че изобщо може да е опонент на Надал във финал на този турнир.

"Най-важното днес е да поздравя Рафа. 14-и титли тук, 22 от Шлема, ти си невероятен. Радвам се, че имах шанса да съм ти съперник днес.

Надявам се, че продължиш да правиш това поне още известно време, ти си невероятен.

Все пак да благодаря и на моя отбор. Беше дълъг път. Това е отборен успех, искам да работим така и в следващите години да имам още много финали в Големия шлем", сподели норвежецът.

Снимка: Getty images