Шампионката на "Уимбълдън" може да не брани титлата си от понеделник, когато започва тазгодишното издание на надпреварата в Лондон.

Новината идва като изненада, но е повече от сериозна. Елена Рибакина, спечелила трофея преди година, обяви днес оттегляне от подгряващия турнир в Ийстборн, на който трябваше да играе.

"Реших, че това е най-правилно в момента - обясни тя факта, че пропуска надпреварата. - Ще имам време да се възстановя напълно и да се фокусирам върху състоянието си преди "Уимбълдън".

Искрено се надявам всичко да е наред и да успея да го направя."

Оказва се, че 24-годишната тенисистка от Казахстан е прекарала тежък вирус в края на май.

Но нещата са се усложнили, когато е имала такъв и в средата на този месец, като кондиционно Елена не е в добро състояние, няма сили да тренира и чувства голямо изтощение.

Тя загуби на турнир в Германия миналата седмица почти без съпротива от Дона Векич и бе очевидно, че е далеч от оптимална форма.

Световната №3 е в най-силния период от кариерата си. Освен титлата на "Уимбълдън" през 2022-ра, тя игра финал и на Australian open през януари тази година. Но сега има сериозна въпросителна дали изобщо ще защитава трофея в Лондон.

И ако да - в какво състояние.