Наоми Осака за втори път в кариерата си спечели титлата на US Open. Това се случи след впечатляващ обрат срещу Виктория Азаренка, която преди това бе елиминирала суперфаворитката за трофея - Серина Уилямс.

Японката сложи край на прекъсване от над четвърт век и успя да триумфира, макар да изостана с 0:1 сета. За последно нещо таков се бе случвало през 1994 година.

"Карантината ми даде шанс да си помисля за доста неща. За това какво искам да постигна и с какво искам да бъда запомнена от хората. Категорично бих казала, че това бяха няколко важни месеца", каза младата японка.

Осака е в серия от 11 поредни победи след подновяването на тенис сезона миналия месец.

"След предишната ми победа на US Open всичко в живота ми просто се ускори и не съм имала шанс да се забавя нито за миг. Усещам, че се опитвам да съзрявам. Житейските уроци ми помогнаха да се развия като личност", добавя още тя.

"Разбира се, че тази победа е различна. Предишния път не бях в "балон". Имаше фенове по трибуните. Трябва просто да се концентирам върху това, което мога да контролирам на корта. Преди началото на US Open планирах да играя на "Ролан Гарос", ще видим какво ще се случи", каза още Наоми.

Тя отдаде и почит на един от спортните си идоли, който загина в катастрофа с хеликоптер по-рано през годината - Коби Брайънт.