Шампионката от Australian Open - Арина Сабаленка, продължава по график и без загубен сет към четвъртфиналите на турнира.

Световната №2 постигна поредния си успех над представляващата САЩ Аманда Анисимова, побеждавайки я с 6:3, 6:2.

По този начин Сабаленка продължава похода към титлата с четири двусетови победи, като в четири от осемте си изиграни сета, тя загуби общо един гейм.

Днешният успех над Анисимова, която е №442 в света, но играе на турнира със "защитен ранкинг", сякаш бе най-трудната до момента, а Сабаленка прекара 81 минути на корта.

Тя отново игра изключително силен тенис и не позволи на опонентката си да стигне до брейкбол до самия край на мача.

Анисимова можеше да се отчете с пробив едва в последния гейм, когато при 5:2 във втория сет Сабаленка сервираше за мача, но допусна леки колебания, които обаче след това бяха поправени.

Така след вчерашното отпадане на световната №1 Ига Швьонтек и това на третата в света Елена Рибакина, Сабаленка се очертава като категоричен фаворит за втора поредна титла, след като от топ 10 останаха само три състезателки.

Най-голямата заплаха за Сабаленка изглежда четвъртата в света Коко Гоф от САЩ, която псотигна безпроблемна победа.

Американката разби световната №69 Магдалена Фреч от Полша с 6:1, 6:2 и също намери очаквано място на четвъртфиналите, като подобно на Сабаленка все още не е губила сет.