Денис Шаповалов изобщо не беше доволен след загубата си от Рафаел Надал с 2:3 сета на четвъртфиналите на Australian Open.

Канадецът отправи страховита тирада към испанския си съперник и съдията Карлос Бернардес още в хода на самия мач и дори обвини бразилецът, че е корумпиран. Причината за тези думи беше, че според Шаповалов съперникът му умишлено е бавил играта и въпреки това не е бил санкциониран.

В пресконференцията след мача канадецът потвърди убежденията си.

"Да, вероятно не използвах правилната дума като казах корумпиран. Бях емоционален, но държа на думите си. Не е честно как Рафа се разминава с наказание.

Аз съм напълно готов да играя и на таймерът остават три, две, една, нули секунди, гледам съдията и го питам защо не дава предупреждение. Аз съм готов да играя от минута и половина, а той ми отвръща, че аз не съм бил готов. Това е голяма шега.

След четвъртия сет той отиде до тоалетна, въпреки че вече имаше два медицински таймаута. Къде прекрачваме границата? Уважавам Рафа, за всичко, което е постигнал, той е невероятен игач, но трябва да има правила. В такива моменти чувстваш, че не само играеш срещу играча, но и срещу съдията", каза канадецът.

Той беше подкрепен от легендата Борис Бекер, който е на същото мнение.

"Съдията не следваше правилата и Шаповалов е прав. Човекът, който сервира, решава колко бързо да се играе и Надал не беше готов . Играчи като него, Джокович и Федерер спечелиха статус и явно това трябва да се приеме", смята германецът.