Ако говорим за големи шампионки в женския тенис, то не са толкова много имената, които ще ни дойдат на ум. Всъщност са само шест тези, които са печелили всички четири титли от Шлема в Опън ерата след 1968 година.

Серина Уилямс, Щефи Граф, Мартина Навратилова, Маргарет Корт, Крис Евърт и... Мария Шарапова.

По време на своята професионална кариера между 2003-а и 2020-а рускинята се превърна в една от най-харизматичните спортни фигури и накара милиони да се влюбят в нея - не само заради външната красота, но и за непримиримостта в играта.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ НА МАРИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ >>>

Днес родената в Няган Шарапова празнува своя 35-и рожден ден и живее живота си в САЩ, където се е отдала на новата си страст - модата.

Тя за първи път хвана ракета още като 4-годишна, а на 6 влезе в клуба на Мартина Навратилова в Москва. Като 7-годишна заминава с баща си за Флорида, а на 13 тя печели първия си голям турнир - първенството за юноши и девойки в Щатите.

Едва на 17 Шарапова стана първата рускиня с титла на "Уимбълдън", а след това записа общо 645 победи в тура, заработи 39 милиона долара само от наградни фондове и спечели 36 трофея, от които пет в Големия Шлем.

Между 2012-а и 2015-а ни беше най-близка, тъй като бе във връзка с нашия сънародник Григор Димитров. И двамата не съжаляват за тази авантюра, която със сигурност им е помогнала да се изградят като характери. Сега рускинята е сгодена за Александър Гилкс.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ НА ШАРАПОВА >>>

Снимка: Getty Images