Мария Шарапова претърпя тежка загуба от в първия кръг на "Уимбълдън" от Полин Парментие и призна за болката в рамото, която изпитва.

Победата бе на ракетата на рускинята, но подобно на Григор Димитров, тя се срина и допусна изненадващ обрат.

Мария е категорична, че не иска да се отказва от активния спорт, но вече мисли за създаването на семейство и в пресконференцията след мача личеше колебанието й.

"Контузиите са много неприятни. Горда съм, че имах смелостта да оперирам рамото си, защото това бе правилното решение. Мисля, че играх добре, но беше много трудно.

Винаги съм се характеризирала като работохолик и човек, който е способен да се жертва. Докторите ми казаха, че контузията може да е тежка. Не съм говорила с отбора си, но искам да продължа. Обичам този спорт.

Най-лесното нещо за мен би било да се отдам на другите неща и да спра да страдам. Спечелих си възможността да се отдам на други поприща, но там го няма чувството, което имам към спорта. Искам да продължа на корта и да играя отново. Това е важно, незаивисмо колко сложна е ситуацията.

Винаги съм мечтала да имам семейство и деца, но съм сигурна, че когато се случи, няма да се върна повече към професионалния тенис", заяви Шарапова.