Maрия Шарапова отново е на US Open, където през 2006 година спечели втората си титла от Големия шлем, но вече е от другата страна на крайната линия и е просто зрител. Вместо да води здрава битка на корта, както бяхме свикнали да я виждаме години наред, сега рускинята е просто зрител и не крие, че няма проблем с това.

"Страхотно е. Много ми харесва да имам друга гледна точка. Харесва ми да гледам как се развиват следвщите поколения, а и целия спорт като цяло. Всъщност, откакто се отказах, US Open е единственото тенис събитие, на което съм присъствала", разказва Шарапова в интервю за People и отчита колко специална е енергията на феновете в Ню Йорк.

Петкратната шампионка от Шлема се оттегли от професионалния тенис през 2020 година, едва на 32, а миналата година роди и първото си дете - момче на име Тиодор.

"Щастлива съм с живота си в момента. Със сигурност оценявам всичко, което съм научила по време на кариерата си и местата, на които съм била, но сега се наслаждавам дори още повече", добавя тя и споделя, че професионалният тенис и натовареното ежедневие в Тура определено не ѝ липсват.

"Научаваш изключително много уроци като профеисонален тенисист. А може би най-важният е това как се държиш когато побеждаваш и когато губиш. Защото има прекалено много неща, които са извън собствения ти контрол и това е окей. За мен винаги бе трудно да се науча да ги приемам и продължавам да работя върху това", разказва още Шарапова.

Бившата №1 в света е печелила всички турнири от Шлема, като "Ролан Гарос" е единствената надпревара, в която е триумфирала повече от веднъж - два пъти.

Сребърната олимпийска медалистка от Лондон 2012 е четвъртата най-печеливша тенисистка в исторяита със своите близо $39 милиона от наградни фондове.