Испанската тенисистка Карла Суарес Наваро е била диагностицирана с лимфом на Ходжкин. Бившата №6 в света сама съобщи за това в профилите си в социалните мрежи седмица, след като се отказа от участие на US Open, където на два пъти е достигала до четвъртфиналите.

Тогава тя посочи здравето си като причина, а днес говори открито по темата и обяви, че ѝ предстоят шест месеца химиотерапия.

"Здравейте на всички! Искам да ви уведомя, че преди няколко дни бях диагностицирана с лимфом на Ходжкин и ще трябва да премина през шест месеца химиотерапия. Чувствам се добре и съм спокойна. Готова съм да се изправя срещу всичко, което предстои", каза испанката във видеообръщение.

"Трябва да се изправя срещу сложната реалност. Винаги с положителна настройка. Спокойствието и вярвата в себе си винаги са ми помагали в кариерата. Това не е най-лесният съперник, но ще дам най-доброто от себе си", добавя още 31-годишната тенисистка, която има осем титли на сингъл в кариерата си. 

През декември миналата година Карла изрази намерението си да прекрати кариерата си след края на сезон 2020. 

Лимфогрануломатозата, както е известна още болестта на Ходжкин представлява злокачествени образувания на лимфната тъкан.