Рафаел Надал победи Стефанос Циципас с 6:7, 7:5, 7:6 и грабна своята пета титла от турнира "Мубадала" в Абу Даби.

Макар турнирът да е с демонстративен характер, двамата сътвориха изключителен мач, който продължи 3 часа и 13 минути.

Великолепните разигравания и себераздаването на двамата играчи създаваха впечатление, сякаш мачът е от турнир на най-високо ниво.

Все пак те използваха участието си в Абу Даби като подготовка за започващия след броени дни нов сезон, като показаха на всички, че са напълно готови за него.

Който и да беше триумфирал тази вечер, нямаше да бъде незаслужено, но в крайна сметка победата бе за севтовния №1.

Циципас обаче влезе доста по-добре в мача, но пропиля 7 брейкбола. Когато правиш това срещу Матадора, рано или късно биваш наказан, както се получи и в този случай.

Надал проби в деветия гейм, наказвайки седемте пропиляни шанса на гръцкият си съперник. Циципас обаче успя веднага да осъществи рибрейк, за да вкара първия сет в тайбрек. В него Циципас бе безпощаден - 7:3 и сет в негова полза.

Втората част отново бе изключително равностойна, а Циципас отново пропиля два брейкбола.

Изгелждаше, че отново ще се стигне до тайбрек, когато Надал успя да пробие. Това се случи в 12-ия драматичен гейм, който се оказа и последен в сета.

Решителната част не се различаваше в началото си с другите две. Циципас пропиляваше точки за пробив, докато Надал отново не го наказа с брейк в шестия гейм.

За щастие на гръцкия млад талант, той бързо направи рибрейк и докара нещата до решителен тайбрек в решителния трети сет. Там обаче Матадора показа железни нерви и пречупи световния №6 със 7:3, за да грабне поредната си титла.

Макар и от демонстртивен турнир, Надал бурно изрази радостта си, което показа, че доста се е поизпотил за тази победа.

По-рано днес Новак Джокович спечели мача за третото място със 7:5, 6:3 срещу Карен Хачанов.