Шоуто на Новак Джокович превърна Тел Авив в тенис град, което до момента изобщо не бе характеристика, аташирана към израелската столица. Сърбинът играе на турнира ATP 250 там, като днес излиза в полуфинален двубой с Роман Сафиулин. Но истерията около неговата поява в страната е голяма.

Билетите за мачовете на Ноле струваха дотук по около 700 шекела (малко под 200 долара), а за полуфинала и финала вече се продават по 999 шекела (280 долара). Въпреки това нямаше празно място в 9-хилядната зала "Експо Тел Авив" за двата двубоя на Джокера дотук.

Така ще е и днес, а вероятно и утре, ако той е на финала. Другата полуфинална двойка е Констант Лестиен - Марин Чилич, което предполага любопитен двубой за титлата със стария му приятел, хърватина.

ВИЖТЕ КУРИОЗНАТА СЛУЧКА С НОЛЕ И ВСИЧКО ОКОЛО ТУРНИРА В ТЕЛ АВИВ>>>

Залата искрено се радва на Ноле, а в мача с Вашек Поспишил в петък от четвъртфиналите, се посмя и на куриоз с него. Сърбинът спечели с 7:6(5), 6:3 срещу един от най-добрите си приятели в тура, а в един момент от мача ... забрави колко е резултатът.

Той бе 5:3, но Ноле обърка сметките и каза на хлапетата-подавачи, да се сменят и да идат от другата страна на корта и да му подадат топките там.

А всъщност той сервираше именно от тази част на игрището и никой не помръдна.

Новак погледна таблото, почеса се по главата, засмя се и се извини на момчето, на което конкретно даваше инструкциите. Залата също се посмя, а коментаторите казаха на шега:

"Личи си, че отдавна не е играл на турнири, забрави дори как се броят геймовете!".