Шоу програмат на Ник Кирьос и Танаси Кокинакис ще продължи до самия край, след като двамата ексцентрични австралийци се класираха за финала на двойки на Australian Open.

Партньорството на корта между двамата добри приятели започна на шега в началото на турнира, за да прерасне в истинска шоу програма, която днес изпълни капацитета на "Род Лейвър Арена".

Това е нещо изключително нетипично за мач на двойки, а дори и легендарният Род Лейвър се появи, за да види своите сънародници в действие.

А те отново не разочароваха, защото победиха със 7:6, 6:4 третите поставени в схемата Марсел Гранолес от Испания и Хорасио Себайос от Аржентина.

Направиха го със стил и огромна доза шоу, каквото предоставяха във всеки от петте си мача на турнира.

Още по-впечатляващото е, че двамата не са специалисти в играта на двойки, но с огромен ентусиазъм, а и без никакво напрежение, успяха да грабнат сърцата на всички австралийски фенове, които вече цяла седмица се редят на опашка за билети за мачовете им.

Двамата, които са известни като изключително луди глави и истински тенис хулигани, показаха как могат да превърнат дори мачовете на най-високо ниво в този спорт в забавление.

"Просто сме непредвидими, просто сме себе си. Излизаме от шаблоните на тениса, различни сме, а както виждате хората обожават това. Кажете ми кога друг път трибуните са били пълни за полуфинал на двойки. Това само показва, че тенисът може и да е забавен спорт", заяви Кокинакис веднага след мача.

Освен това те изпълниха голямата мечта на австралийците и оформиха финал изцяло от домакински играчи. За титлата те ще спорят със сънародниците си Матю Ебдън и Макс Пърсел.

Любопитно, че за Кирьос и Кокинакис, които са израснали заедно из кортовете на Австралия, това е първи финал в Шлема от 2013-а.

Тогава във финала на надпреварата при юношите, Ник Кирьос побеждава Танаси Кокинакис със 7:6, 6:3 и печели титлата.

Снимка: Getty images