Цветана Пиронкова е голямата сензация до момента на US Open. След тригодишно отсъствие от кортовете, тя се завърна с гръм и трясък и достигна до осминафиналите на турнира.

Тя бе включена в основната схема благодарение на защитения си ранкинг, но вече отстрани две поставени тенисистки, като късно снощи се разправи със световната №24 Дона Веики с 6:4, 6:1.

По този начин Цвети си заработи 250 000 долара от наградния, като също така накара целия тенис свят да говори за нея.

Рядко се вижда майка да се завърне по подобен начин в професионалния спорт, което прави постижението й още по-впечатляващо.

Цвети бе доста щастлива след победата си над Векич, но не се отдаде на емоциите, а спокойно заяви, че просто няма как да забрави тениса. Все пак това е нещото, което прави цял живот.

"Чувствам се страхотно. Просто е невероятно. Разбира се, че това което се случва е изненада за всички, включително и за мен, но съм просто супер щастлива.

Усещането на корта за мен не е странно. Чувството е същото, не е сякаш започвам нещо ново. Все пак съм правила това в продължение на 15 години, просто си починах в последните три.

Аз израснах по този начин, с ракета в ръка. Не можеш просто да забравиш как се играе, предполагам не става така.

Защитеният ранкинг, който получих, за да участвам, ме мотивира изключително, защото никой не те слага в сметките.

Когато видях тази възможност си казах, че трябва да тренирам усилено и да не я изпускам. Ревших да направя всичко възможно, за да се завърна. Обещах си обаче този път да бъде различно.

Най-вече, защото тенисът е просто игра, нали?

Той е интересен, вълнуващ, супер готин, просто мога да изпитвам удоволствие докато играя.

Получих доста съвети от приятелката си Катерина Бондаренко, която има две деца, но в продължава да е част от тура. Тя ми сподели своя опит, как тренира, как се готви. Приятно е да имам подкрепата на майките в тениса", сподели тя.

Следващото предизвикателсво пред Цвети е световната №56 Ализе Корне.