Пабло Кареньо Буста за втори път в кареирата си ще играе на полуфинал на US Open.

Испанецът, който бе щастливецът от другата страна на мрежата, когато дисквалифицираха Новак Джокович, успя да победи Денис Шаповалов с 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3.

Петсетовата драма между двамата продължи 4 часа и 8 минути, а Кареньо Буста демонстрира страхотна воля най-вече в двата тайбрека, като ще бъде част от финалната четворка в Ню Йорк отново след 2017-а.

Там негов съперник ще е Александър Зверев, което означава, че ще видим напълно нов финалист в турнир от Големия шлем.

Кареньо Буста и Шаповалов изиграха вълнуващ мач с общо 13 пробива, а всичко започна прекрасно за канадския фаворит, който поведе със спечелен с 6:3 сет.

Вторият сет бе може би най-вълнуващият в мача, като двамата си размениха четири поредни пробива - по два за всеки един от тях. Кареньо Буста може да съжалява, че не затвори частта по-рано, защото пропиля нови четири брейкбола.

Така се стигна до решителен тайбрек, който след три изпуснат сетбола, испанецът все пак успя да затвори със 7:4.

Третият сет отново стигна до тайбрек, в който при резултат 4:3 в полза на Шаповалов, Кареньо Буста показа невероятен воля и в дълги разигравания се пребори за два минипробива.

Резултатът стана 5:4 в негова полза, като той спечели и двете разигравания на свой сервис, за да направи обрат и в сетовете.

Психическото изтощение в този сет му повлия, като в четвъртия Шаповалов просто го отнесе с унизителното 6:0.

По всички личи обаче, че Кареньо Буста бе успял да съхрани сили за финалния сет в мача, който бе решен с пробив в негова полза в шестия гейм. Испанецът затвори частта с 6:3 и заслужено ще спори за място на финала.