Новата сензация на женския тенис - Ига Швьонтек, сподели очакванията си за започналия вече сезон на трева.

Полякинята ще участва на турнира от категория WTA 500 в Ийстбърн, където ще опита да набере скорост преди предстоящия "Уимбълдън".

Тя заяви, че очакванията за представянето й са нулеви и приема предстоящия период като ваканция, в която ще може да се забавлява.

"На тренировките ми на трева чувствам, че нямам достатъчно ритъм. Чувствам се по-несигурна спрямо играта ми на клей и твърди кортове. Тази настилка е много различна от това, на което съм свикнала.

Работата с краката тук е много различна и трябва да влагаш там повече усилия. От януари играя тежки турнири, но за първи път краката ме болят толкова много. Въртеливото движение на топката тук не работи и трябва да търся други стратегии. Знам, че ще е много трудно, но ако отношението ми е правилно и играя без очаквания, може да се получат нещата.

Чувствам се все едно съм на ваканция, защото всичко в играта на трева е хубаво. Различно е и е специално. Не отговаря на стила ми и нямам никакви очаквания. Това го прави забавно. Ще се опитам да уча по време на мачовете и да не се разстройвам, ако не се получи", заяви Швьонтек.

Тя даде оценка и на представянето на нейната родина Полша на Европейското първенство по футбол: "Харесва ми отношението им. Тичаха цял мач срещу Испания и имах съмнения, че ще издържат 90 минути с този интензитет. Поздравявам ги и се надявам да се класират на осминафинал".