Голямата фаворитка за титлата Ига Швьонтек постигна 34-ата си поредна победа в WTA и се класира за тазгодишния финал на "Ролан Гарос".

Световната №1 продължава да доминира над съперничките си и днешният мач не направи изключение. За час и шест минути игра тя срази рускинята Дария Касаткина с 6:2, 6:1.

Съперничките в другия полуфинален мач - Коко Гоф и Мартина Тревизан, е по-добре да не са гледали този двубой, защото биха се уплашили.

Швьонтек беше перфектна в повечето компоненти на играта и направи 13 непредизвикани грешки срещу 24 за нейната съперничка. При печелившите удари преднината бе 22:10.

Снимка: Getty Images

Касаткина все пак постигна един пробив в началото на мача, но това се оказа единствената й възможност за такъв.

За рускинята това бе първи полуфинал в Големия шлем и тя може да е много горда от представянето си. То ще й донесе изкачване до 12-ото място в световната ранглиста или иначе казано осем позиции нагоре.

Швьонтек пък от понеделник, независимо как ще се развие финала за нея, ще има преднина от над 3000 точки пред втората в ранкинга. За полякинята това ще е опит за втора титла на "Ролан Гарос" след дебютната й в Големия шлем през 2020 година.