В последните месеци сериозно се спекулира за бъдещето в кариерата на най-добрата румънска тенисистка Симона Халеп.

Двукратната шампионка в Големия шлем се омъжи, а след това бе далеч от кортовете за няколко месеца заради контузия.

През септември миналата година Симона навърши 30-годишна възраст. През тази започна да играе регулярно. Спечели титлата на турнира в Мелбърн, регистрира две отпадания в първи кръг, но и стигна полуфинал в Индиън Уелс, където загуби от бъдещата шампионка Ига Швьонтек.

Сега в интервю румънката призна, че е имала много трудна 2021 година и дори е обмисляла да прекрати професионалната си кариера.

"Винаги съм си мислела, че на 30 ще приключа с всичко това. Смятах, че на толкова всичко ще свърши. През миналата година също го обмислях веднага след контузията. В началото на 2022-а се почувствах по-добре, но все още нямам нужната увереност. Това е може би последния ми период в тениса.

Изведнъж открих академията на Патрик Муратоглу и почувствах нещо различно. Огънят на тениса се завърна в мен, благодарение на тези деца, които видях да се борят за влизане в големия тенис. Имах нужда от нещо подобно. Бих се радвала в бъдеще да имам деца, но смятам, че може да изчакам още. В момента чувствам удоволствие от играта и не искам да се отказвам.

В един момент си мислих, че няма да се възстановя от контузията и ме нямаше четири месеца. Никога не съм била далеч от тениса за толкова дълго, така че трябваше да се боря. Смятах, че 30 е добра годишнина за отказване и това винаги е било в главата ми", сподели Халеп.

От скоро шампионката на "Ролан Гарос" от 2018-а и на "Уимбълдън" от 2019-а започна да работи с дългогодишния треньор на Серина Уилямс Патрик Муратоглу.