Австралиецът Ник Кирьос, който несъмнено е една от най-колоритните фигури в световния тенис, за първи път от началото на пандемията напусна родната си страна. 26-годишният спортист пътува за Лондон, където ще вземе участие на "Уимбълдън", но очакванията към него не трябва да са прекалено високи, съдейки по последното му изказване.

Кирьос игра четвъртфинал на легендарния турнир през 2014 година, но сега е далеч от най-добрата си форма, изкачила го до №13 в света. Към момента той е №61 в ранглистата, а на участието си в Лондон гледа като "на ваканция", както сам сподели.

"Използвам този турнир като ваканция, след като последната година и половина не бях излизал от Австралия. Достигнах до едно наистина добро ниво на свобода. Нищо не може да ми повлияе", каза Кирьос, който освен на сингъл, ще играе и на смесени двойки, където ще си партнира с Винъс Уилямс.

За последно той игра на Australian Open по-рано през годината, а това, че не е участвал на други турнири след това обясни ето така - "Не усещах нуждата да играя. Когато си бях у дома, дори не съм гледал резултати от турнири. Бях щастлив без тенис."

"Но все още чувствам, че имам какво а дам на играта, макар и да не е много. Чувствам, че много хора искат да играят. Аз пък искам да се забавлявам. "Уимбълдън" е черешката на тортата в тениса. Ще хапна ягоди и ще си изкарам добре", добави той.

В първия кръг съперник на Кирьос е французинът Уго Юмбер, който е поставен под №21 в основната схема.