Австралиецът от хърватски произход - Бърнард Томич, със сигурност е сред най-скандалните личности в съвременния тенис.

Преди години специалистите му предричаха титли от Шлема и бляскаво бъдеще, но Томич не се оказа толкова мотивиран да преследва успехи на корта. Непрестанни скандали, отказвания и видимо несериозно отношение към турнирите, бяха неизменна част от кариерата му.

Томич, който в момента е №228 в света, успя да намери място в основната схема на Australian Open чрез квалификациите, а веднага след това нападна журналистите.

28-годишният тенисист сравни участието си в квалификациите в Доха като "риск за живота". На въпрос дали е достатъчно мотивиран да играе тенис, той отговори така:

"В момента съм в Доха. Рискувах живота и здравето си, за да бъда тук. Covid-19 е навсякъде около нас, много хора са болни и има цял куп неща, които могат да се объркат. Изложих живота си на риск, за да мога да дойда и да се състезавам. Разбира се, че искам да играя на най-големите турнири. Ако не беше така, щях да прекратя кариерата си.

Имам достатъчно пари и мога да си позволя да го направя. Защо изобщо ми задавате такива въпроси? Не го правете повече.

Вие постоянно пишете лоши неща за мен. Класирах се за турнир от Големия шлем - не трябва ли това да бъде водещата тема? Непрестанно се отнасяте несправедливо към мен през последните пет или десет години.

Можете да извъртате нещата както си поискате, но недейте да игнорирате факта, че достигнах до основната схема на "мейджър" турнир. Ако наистина ме харесвате и подкрепяте, както твърдите, тогава пишете позитивни неща".