Австралийският странник Бърнард Томич отпадна от надпреварата в Мелбърн, след като бе победен от Денис Шаповалов сравнително лесно - 1:6, 3:6, 2:6 във втория кръг.

Представителят на домакините на моменти изглеждаше по познатия начин - обезсърчен, незаинтересован и някак неподготвен.

Томич от години понася критики, че не му се играе и си пропилява таланта, което не отрича... Той падна до 233-о място в ранглистата в момента, 

В коментара на мача за местната телевизия, австралийската тенис легенда Джон Фицджералд отново се спести критики. Той е носител на Купа "Дейвис" и е печелил и четирите турнира от Шлема на двойки.

"Не ми казвайте, че той опитва - изстреля Фицджералд по време на последния сет. - Това е някаква шега. В тениса нямаш много дълга кариера, а Томич си губи времето. Което е срамно, при таланта му.

Трябва да е по-отдаден, да е по-подготвен и да е по-силен психически. Изобщо не бе на нивото на турнира, особено срещу хора като Шаповалов."

Томич, естествено бе запитан за тези коментари след загубата му. И отвърна:

"Това е най-лошият коментатор, който съм гледал и слушал в живота си. Много слабо, не ставаш! Ужасен...

Шаповалов игра страхотно, да каже, че аз не съм се опитвал, е нелепо. Не знам какво ще правя, нито пък знам дали кариерата ми е ще дълга, кратка... Не съм на най-добро ниво, но ще опитам да се подобря. Ще играя много турнири през годината и стъпка по стъпка ще вървя нагоре."