Легендарният шведски треньор Петер Лундгрен реши да се завърне в света на тениса след 10-годишна пауза.

Това е човекът, който успя да изведе Роджър Федерер до първата му титла от Шлема, Марат Сафин до трофея от Australian Open през 2005-a, a през 2008-а започна работа с Григор Димтиров.

Имено при Лундгрен родният тенисист се изяви като един от най-големите таланти в тениса в началото на кариерата си, а самият швед заяви, че Димитров е доста по-добър от Федерер на тази възраст.

Лундгрен бе и треньорът, който с работата си успя да превърне Стан Вавринка във фактор в световния тенис, а три години по-късно швейцарецът вече спечели и титла от Шлема.

Сега нов млад суперталант грабна вниманието на Лундгрен и дори го накара да се завърне в спорта след 10 години далеч от него.

Става въпрос за друг швейцарец - 20-годишният Доминик Шрикер.

Към момента той е №126 в света, но още през миналия сезон той направи няколко забележителни мача на АТР ниво, а очакванията са още в следващите месеци да нахлуе сред първите 50 на мъжкия тенис.

Петер Лундгрен вече е провел няколко тренировки с новия швейцарски талант, но в бъдеще той ще има по-скоро ролята на ментор, а няма да е въвлечен във всекидневния тренировъчен процес.

В исторически план обаче успеваемостта на Лундгрен да създава играчи за топ 10 е удивителна, а сега е ред на Доминик Щрикер да оправдае очакванията.