Цветана Пиронкова се класира за полуфиналите на ITF турнира в Нотингам.

Тя победи представителката на домакините Ема Радукану със 7:5, 7:6 в мач, който дъждът над британския град отложи с повече от 24 часа.

Пиронкова трябваше да изиграе мача си вчера, но това бе невъзможно заради неспирния дъжд. Срещата все пак започна днес, но с доста закъснение, като отново бе прекъсвана заради времето.

Позитивното е, че далеч по-опитната българка не се смути от всичките тези проблеми и изигра силен мач, достигайки сред най-добрите четири в надпреварата. За Цвети това е първи полуфинал в професионалния тенис от март 2016-а.

В следващия мач, който вероятно ще бъде тази вечер, българката ще играе срещу победителката от мача между Арина Родионова и Кси Ю Уан.

Мачът между Пиронкова и Радукану по всичко изглеждаше, че ще отиде в три сета, защото след 7:5 за Цвети в първия, британката поведе с 5:4 и трябваше да сервира за спечелване на втория.

Тогава обаче съдбата се усмихна на Цвети и над Нотингам заваля. Мачът бе прекъснат, а след подновяването Пиронкова влезе по-добре и бързо осъществи пробив за 5:5. Нещата стигнаха до тайбрек, в който Цвети поведе с 4:0, а впоследствие спечели със 7:2.