Григор Димитров постигна експресна победа в третия кръг на Australian Open, заради отказването на неговия опонент Пабло Кареньо Буста след седем гейма.

При 6:0, 1:0 в полза на българина, проблемите в областта на корема отказаха испанеца, пращайки Григор на осминафинал.

Минути след успеха, той бе гост виртуален гост на Барбара Шет и Матс Виландер в традиционното шоу около всеки турнир от Шлема по Евроспорт.

Освен за бързата победа, Григор говори и по теми встрани от тениса. Сред тях бяха коронавируса, фондацията му в България и въртящите се в главата му планове за семейство, с наближаването на 30-ата годишнина.

"Жалко за Кареньо Буста, но такава е ситуацията. Явно не можеше да бъде на най-високото си ниво, което го принуди да се откаже. Наистина не е най-приятният начин да победиш така.

Видях новината за спирането на феновете преди да изляза на корта. Със сигурност не е приятено, но все пак оценявам факта, че поне можем да играем тенис по време на пандемията.

В крайна сметка беозпасността е на първо място, където и да е по света. Да, беше приятно с публика, няма да крия. Играчите и самите фенове се наслаждавахме, но това е положението.

Не можем да предвидим нищо в момента и трябва да се наслаждаваме на всеки един момент. Оценявам всички усилия, които от "Тенис Австралия" положиха, за да имаме този турнир.

При мен коронавирусът премина трудно. Загубих килограми, които не успях да си върна в продължение на месеци. Беше тежък период, след който се нуждаех от време, а основата за възстановяването бе в психиката.

По това време имах шанс да помисля за неща извън тениса, заради което основах фондацията си в България. Обсъдих го със семейството си и прецених, че това е точният момент.

Да, скоро ставам на 30. Със сигурност започвам да гледам по-различно на живота извън тениса. На корта не мисля, че има такава разлика. В спорта винаги човек се учи, независимо на каква възраст е.

Имам няколко неща да докажа пред себе си на корта, но няма да ги издам. Със сигурност започва да мисля за неща като фондацията, за създаване на семейство, за такива неща от живота. Със сигруност правех доста лудории през годините, но вече тези неща не са на дневен ред".