27 месеца по-късно, бившият №1 в света Андри Мъри отново е на АТР финал.

Британецът достигна мача за титлата на турнира от категория АТР 250 в Сидни след победата си над Рейли Опелка с 6:7, 6:4, 6:4.

Така за първи път от 2019-а, когато спечели турнира в Антверпен, Мъри отново ще има шанс да спечели трофей.

Негов съперник във финала в Сидни ще е един измежду руснака Аслан Карацев и британецът Дан Еванс.

Това е огромно лично постиженеи за Мъри, който толкова дълго време се бори с контузии, а през цялото това време имаше съмнения, че той някога ще се завърне на топ ниво.

Да, турнирът не е Голям Шлем, за каквито се бореше Мъри преди травмите, но все пак е АТР финал, който ще подейства по отличен начин на самочувствието на британеца пред Australin Open.

Днес той дори постигна обрат над 25-ия в света Рейли Опелка, като за победата му бяха нужни 2 часа и 24 минути.

И това бе постигнато срещу играча с най-мощен сервис в тура, какъвто е Опелка, но Мъри се справи по перфектен начин с него, като на два пъти успя да го пробие. От своя страна британецът не допусна пробив, а първият сет загуби след тайбрек.

Така Мъри за пореден път показа огромният си характер, макар в последните месеци да се чуваха какви ли не мнения, че с кариерата му на сингъл е свършено.

27 месеца по-късно, той отново ще може да се бори за титла.

След мача си Мъри коментира казуса с Джокович:

"Не е приятно, че ситуацията се разви по такъв начин и кой знае как ще завърши. Ако Ноле може да обжалва, ще може ли да тренира и да бъде на турнира? Иска ми се тази ситуация да се разреши, защото това ще е добре за всички. Струва ми се, че се протаква твърде дълго и това не е хубаво за тениса, нито за Australian Open или за Ноле."