Александър Зверев направи смело изказване часове преди най-големия мач в кариерата си.

23-годишният германец довечера излиза в първия си финал в турнир от Големия шлем срещу Доминик Тийм, като двамата ще спорят за трофея на US Open в 22,45 ч българско време.

"Двамата най-добри играчи в света ще са на корта в Ню Йорк в неделя - каза Саша самоуверено. - Нямам съмнения в това. И не говоря за тази седмица...

Ние бяхме на полуфинал в Австралия през януари и мисля, че сме хората с най-голямо постоянство и класа пред годината в мъжкия тенис. Изобщо не ме изненадва, че аз и Доминик ще спорим за титлата.

Ще бъде голям мач, а и съм убеден, че няма да е последният финал между мен и него в Шлема."

Зверев с лека ръка игнорира Роджър Федерер (контузен в момента), Рафа Надал (избрал да не играе в Ню Йорк) и Новак Джокович - отстранен от турнира не след поражение с игра, а с дисквалификация за удар с топката срещу съдия.

А все пак тяхната доминация може би не заслужава толкова лесно да бъде зачерквана... Всъщност победителят днес ще е първият шампион в Шлема, роден след 1990 г.

Това доказва как мачкат тримата големи в тениса от повече от десетилетие.

Зверев е първия германец на финал в някой от четирите топ турнира от 17 години. През 2003-а Райнер Шутлер загуби сблъсъка за трофея в Мелбърн. А последният сънародник на Саша, който взе титла в Шлема, бе Борис Бекер (1996 г.).