Големият тенис турнир от сериите ATP 250 Sofia Open има нов основен спонсор. От четвъртото издание на турнира, което се очертава да бъде и най-силното до момента, отборът на Sofia Open също става по-силен.

GrowGreen Europe - генерален представител за България и Европа на австралийската компания GrowGreen Australia, стана основен спонсор на Sofia Open.

"За нашата компания е чест да се присъедини към Sofia Open. Вярваме, че с нашата подкрепа ще се подсигури още по-благоприятна почва за развитието на тенис турнира и занапред. Вече сме свидетели на изключително високото качество на тенисистите, които ще дойдат в България през 2019 г., а високото качество на продукцията е и наш водещ приоритет", заяви Димитър Благоев, изпълнителен директор на GrowGreen Europe.

Мощната австралийска компания GrowGreen Australia е основана през 1986 г. Тя произвежда богата гама биологични продукти подходящи за конвенционално и био земеделие, създадени без никаква термична обработка. GrowGreen e на челно място в технологията за хранене на земеделски култури, използвайки аминокиселини.

Компанията е специализирана в производството на биологични и органични торове и развива технологичните си знания и умения повече от 30 години. От 2012 г. компанията стъпва на българския и европейския пазар. Създадените продукти възвръщат естественото плодородие на почвата чрез иновативните технологии.

За постигане на висок добив и качествена продукция, е необходимо подходящо торене. GrowGreen Еurope дава готови решения, специално съобразени с конкретната земеделска нужда. Решението е цялостна програма с финансово ефективни екосъобразни течни торове. GrowGreen Europe подготвя специални ​миксове от точните пропорции торове, съобразени с нуждите на всяка култура според нейните специфични хранителни изисквания и почвен анализ.

Според проучванията продуктите на GrowGreen постигат високи резултати като: Увеличаване на добивите; Повишаване на нивата на захарта и минералите в продукция и растения; Освобождаване на ценни "заключени" хранителни вещества в почвата; Значително подобряване на почвената структура; Удължаване срока на годност на продукцията; Повишаване на толерантността към суша; Повишаване на резистентността към множество вредители; Намаляване на неорганичните материали.

"Радваме се да приветстваме Grow Green като нов основен спонсор на Sofia Open. Благодарим им за подкрепа", заяви Кей Годхинди, изпълнителен директор на Sofia Open и официален представител на притежателя на правата Dubai Duty Free.

Шестима играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) ще участват в четвъртото издание на тенис турнира от сериите АТП 250 Sofia Open. Така надпреварата, която ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 3 до 10 февруари 2019 г., се очертава като най-силната пред българска публика.

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, "Ролан Гарос" 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, участие в София потвърди и актуалната млада звезда на световния тенис и №15 в световната ранглиста Стефанос Циципас (Гър), който спечели Мастърса на новото поколение за играчи до 21 години в Милано.

В "Арена Армеец" ще играят още шампионът от последния Мастърс 1000 турнир за 2018 г. и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).