Тенис турнирът Sofia Open ще има нов шампион, след като победителят от последните две годни - Яник Синер, отпадна на полуфинал.

Италианецът отпадна от датчанина Холгер Руне след 7:5, 4:6, 2:5 и отказване на Синер в самия край на третия сет.

Двамата млади тенисисти направиха страхотен спектакъл, но за съжаление в третия гейм на последния сет Синер стъпи накриво и изкълчи своя глезен, коeто не му позволи да доиграе двубоя пълноценно.

Макар и да опита за няколко гейма, за всички бе видимо, че италианецът просто няма как да се движи по корта и да отразява ударите на датския си опонент. Това принуди неговото отказване може би сет преди края.

Така след две поредни титли в София и две годни без загуба, Синер трябваше да напусне надпреварата.

На финал ще отиде 19-годишният Холгер Руне, който е дебютант в София, а за него това ще бъде втори финал в АТР кариерата му след този в Мюнхен през април.

Негов съперник в мача за титлата ще е Марк-Андреа Хюслер от Швейцария, за когото пък финалът ще е първи в кариерата.

Снимка: БТА

Безспорно двубоят между Синер и Руне бе на най-високо ниво от началото на турнира, което не бе изненада предвид факта, че един срещу друг са двама от най-ярките таланти на световния тенис.

В първия сет Синер на три пъти пропиля точки за пробив, но при четвъртия шанс, който се откри в 12-ия гейм той не допусна грешка.

Италиенцът направи ключов пробив и спечели сета със 7:5.

Вторият сет също предложи страхотен тенис, а ключов се оказа петият гейм, в който Руне проби на нула, а това му бе досатътчно да спечели сета с 6:4.

И когато всички очакваха епична трета част, за съжаление дойде контузията на Синер. Това със сигурност отне още доза зрелище на феновете, които утре ще очакват своя нов шампион от Sofia Open.