Цели 3 часа и 51 минути продължи мача между Сара Сорибес Тормо и Камила Джорджи, с който завърши програмата за деня понеделник при жените на турнира от категория WTA 1000 в Рим. Италианката загуби в крайна сметка с 6:7, 7:6, 5:7 за разочарование на местните фенове, но какъв двубой бе това само! Най-дългият за годината в женския тенис.

В него имаше 129 непредизвикани грешки, 79 уинър удари, общо 39 точки за пробив, от които 19 бяха реализирани. Двете едва останаха прави в края на корта, а срещата завърши почти в полунощ местно време.

Куриозно, съдийката на стола повика по вътрешната линия на радиостанцията си охрана, защото се притесни от присъствието на Серджо Джорджи, бащата на Камила, който седеше на втория ред зад нея. Италианецът е известен като напълно непредвидим, избухлив характер, който често прави сцени и скандали по кортовете около мачовете на дъщеря си.

Мачът не бе шедьовър на тениса, но какъв сценарий само - 4 пробива в сет №1, за да се стигне до тайбрек. Цели 8 във втората част пак за тайбрек, както и 7 в третата за крайната победа на испанката, която е 51-ва в световната ранглиста.

Във втория кръг Сорибес Тормо ще играе срещу Арина Сабаленка, шампионка от турнира 1000 в Мадрид, завършил в неделя.

Други резултати при жените в Рим:

Кори Гоф - Юлия Путинцева 7:5, 4:6, 6:4

Анастасия Севастова - Жюли Тайхман 3:6, 6:1, 6:3

Ига Швьонтек - Алисън Риске 5:4 и отказване на американката

Джесика Пегула - Дариа Касаткина 7:5, 6:3.