Медии в Сърбия, както и фенове, определят отношенията на Новак Джокович и новия му треньор Горан Иванишевич като "скандални".

Световният №1 назначи хърватската легенда в опит да подобри техниката на сервиса си за "Уимбълдън", но това не се хареса на негови сънародници.

Обтегнатите отношения между сърби и хървати са пословични, а доста често откритата ненавист се прехвърля и в спорта.

Няколко сръбски таблоида открито осъждат действията на Джокович, конкретно заради едни негови думи.

"Горан идва от Хърватия, а аз от Сърбия. Двамата сме от държавата, която навремето се казваше Югославия. Когато бях малък и започвах да гледам тенис, гледах мачовете му със Сампрас. Всички в региона подкрепяха Иванишевич", отсече Новак.

Джокович, чиято майка е родена в Хърватия, бе критикуван и по време на Световното първенство по футбол, когато след отпадането на Сърбия, заяви че ще подкрепя хърватите. Тогава се снима и със звездите на националния отбор Лука Модрич, Матео Ковачич, Иван Ракитич и Иван Перишич.

Един от приближените до сръбската власт таблоиди цитира бившия баскетболист от НБА Дарко Миличич, който е рязък в своето мнение.

"Решението на Джокович да наеме Иванишевич е обида към феновете. Всеки път, когато покаже любов към Хърватия, трябва да се подсеща за сръбските фенове, които са минали през подигравки, тормоз и загуба на роднини по време на войната", казва 213-сантиметровият Миличич.