Рафаел Надал се класира безпроблемно за третия кръг на Australian Open след чиста победа над американеца Майкъл Мо с 6:1, 6:4, 6:2.

Час и 49 минути бяха нужни на американеца да преодолее световния №177, а въпросът бе дали ще се види следа от проблемите му в гърба, от които се оплаква в последните седмици.

Надал изглеждаше добре здравословно и се движеше в обичайния си перфектен стил по корта. Нито веднъж не се изправи срещу възможност за пробив пред съперника, а на свой ред проби подаването на Мо общо пет пъти.

Най-интересният момент обаче дойде във втория сет, когато една от зрителките подвикваше преди сервис на Надал. Това подразни испанеца и той повдигна глава, за да види кой е виновникът. Вместо извинение, получи среден пръст от жената. Засмя се и попита дали жестът е към него. След това отговори с няколко поредни аса, за да вземе гейма си.

Снимка: Getty Images

Именно във втория сет Мо успя да стои по-равностойно срещу именития си съперник, като там допусна само един пробив. Стигна до 4:5, но нямаше как да затрудни подаването на Рафа.

В третия кръг испанецът ще играе с победителя от мача между Камерън Нори (Великобритания) и Роман Сафюли (Русия).

Даниил Медведев също постигна очаквана победа с 3:0. Той се справи с испанеца Роберто Карбаес Баена след 6:2, 7:5, 6:1 и в следващия кръг ще играе със сърбина Филип Крайнович.