Андрей Рубльов е последното препятствие между Григор Димитров и финала на Мастърс турнира в Шанхай. Руснакът днес победи французина Юго Умбер с 6:2, 6:3 и си запази място на полуфинала срещу първата ни ракета.

По-рано в петък Гришо надигра Николас Джари и също зае позиция сред най-добрите четирима на турнира в Китай.

Световният №7 Рубльов и Григор Димитров ще играят в събота следобед за място на финала. Техният полуфинален дуел е втори в програмата и е обявен аз "не преди 15:00 часа" българско време. Предаването ще е по MAX Sport 1 HD.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ ПОБЕДАТА НА РУБЛЬОВ>>>

Андрей и Гришо са стари приятели, като това води началото си още от старта на кариерите им. Такъв бе и основният мотив в интервюто на Рубльов днес, след като се справи с Умбер.

"Ще е труден мач, както е винаги с Григор - каза руснакът. - Първо, защото той е приятел. Допадаме си много и извън корта, разбираме се добре. А на корта - ясно, той е голям играч, доказан през годините. А през тази седмица играе наистина отлично. Ще е много трудно. Всеки път е така."

Андрей е прав - балансът между двамата е 3-3 победи, като мачовете обикновено са изключително оспорвани. Не са играли през тази година, а последната среща през 2022-ра бе спечелена от Димитров.

Роджър Федерер бе в залата в Шанхай днес и изгледа последния четвъртфиналите, след което бе почетен на церемония от организаторите на турнира.

Той е шампион два пъти в Шанхай, но през 2022-ра, когато обяви оттеглянето си от тениса, не успя да играе там. И китайските домакини го почетоха днес за цялостната му кариера. Маестрото е един от най-влиятелните тенисисти като популярност в страната.

Той ще е и на полуфиналите в събота, когато ние ще стискаме палци на Григор Димитров за достигане на финала на Мастърса.

Програмата за събота  по MAX Sport 1 HD:

Не преди 11:30 часа

Хуберт Хуркач - Себастиан Корда

Не преди 15:00 часа

Григор Димитров - Андрей Рубльов.