Григор Димитров оставя зад себе си една от най-силните седмици в своята професионална тенис кариера, след като достигна финала на Мастърса в Париж.

За съжаление обаче той не успя да повтори представянето си от предишните мачове и това доведе до загуба от световния №1 Новак Джокович.

Да, играта на сърбина беше на обичайното високо ниво, но голяма степен Димитров не си даде шанс с множеството грешки както от форхенд, така и от бекхенд. Особено голям брой бяха тези от форхенд, като Джокович бързо осъзна това и непрестанно търсеше тази страна на съперника си. Това е необичайно, тъй като в почти цялата си кариера Григор е свикнал съперниците да търсят по-слабия му удар - бекхендът. През тази седмица обаче той беше много опасен и агресивен там. За разлика от днес.

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

В рамките на първия сет се видя голяма разлика в печелившите удари от бекхенд, като именно там Джокович взе предимство. То обаче беше още по-внушително при грешките от форхенд.

Статистиката сочи, че българинът направи общо 16 непредизвикани грешки срещу четворно по-малко за сърбина - 4. Освен това бе много уязвим на втори сервис, като взе само 42% от тези точки.

Ето я цялата статистика от мача: