Стефанос Циципас реши да освободи своя баща Апостолос от поста треньор за неопределено време.

Новината беше съобщена от самия гръцки тенисист, като на мястото на баща му застава Марк Филипопулис, който в миналото също бе в щаба му.

А събитията са странни, тъй като през юни Филипопулис обяви, че спира да работи с Циципас, въпреки че взаимодействието им бе продължение на няколко месеца.

Сега австралиецът от гръцки произход става главен треньор на световния №4.

"Моят баща се нуждае от почивка. Той не е имал такава откакто съм 12-годишен и е хубаво да се оттегли от корта и да се почувства отново свеж.

Родителите ми понякога реагират емоционално и аз разбирам това. Все още не съм родител, но си представям колко е трудно да гледаш детето си да дава всичко от себе си и да минава през толкова много по време на мачовете.

Обичам баща си и искам да продължи да е част от моето приключение, което изградихме заедно. Няма да ходи никъде. Все още е с нас и следи ситуацията.

Сега е време да научавам нови неща. Марк Филипопулис също е родител. Не ми е баща, но мина с мен през много моменти. Той е страхотен човек и ми помогна много. Дори и когато не е бил на турнирите, винаги го е правил в сянка. Той е значима добавка към моя отбор", обясни Циципас.