Младият ни талант в тениса Адриан Андреев преодоля квалификациите и намери място в основната схема турнира от категория АТР 250 в Анталия.

Андреев победи италианеца Андреа Вавасори с 6:4, 7:6 (5) във втория кръг на квалификациите.

Така след пет загуби от пет мача на ниво АТР в кариерата си, Андреев успя да постигне две поредни победи в рамките на два дни и заслужи мястото си в основната схема на турнира.

Андреев, който е №564 в света, влезе като сериозен аутсайдер в квалификациите, но днес се справи срещу 338-ия в света Вавасори. Впечатляващ успех над по-опитен играч, който е с над 200 места по-високо в ранглистата.

Неговият съперник в първия кръг на основната схема ще е ясен след края на квалификациите след няколко часа. Квалификанти обаче очакват сериозни имена като Фабио Фонини (Италия), Ян-Ленард Щруф (Германия) и Ласло Джере (Сърбия).

Възможни негови противници са и участващият с "уайлд кард" турчин Марсел Илхан, както и испанецът Никола Кун.

Днес Андреев изигра доста силен мач, като първият му сет премина през серии от пробиви.

Българинът стартира с брейк на нула, но още три пробива, два от тях в полза на Вавасори, доведоха нещата до 4:4. Тогава дойде решителния девети гейм, в който Андреев пропиля четири брейкбола, но поакза страхотна воля и си изработи пети шанс, който се оказа успешен. Така той поведе с 5:4, а впоследствие затвори сета с 6:4.

Във втората част двата си рамениха по пробив в началото, а след това уверено взимаха сервис геймовете си, което логично доведе до тайбрек.

В него Адриан Андреев достигна до два мачбола при 6:4. Първият шанс бе пропилян, но българинът се възползва от втория и затвори тайбрека със 7:5.