Виктория Томова влезе в основната схема на турнира Индиън Уелс, след като победи с 6:4, 6:1 австралийката Астра Шарма само за 63 минути игра.

Успехът бе втори в квалификацията за турнира в Калифорния, който е с категория WTA 1000. Томова никога досега не бе достигала основната схема в тази надпревара, като това бе неин трети опит в пресявките.

Българката сервира великолепно, печелейки 77% от първо подаване, проби пет пъти от 7 възможности, докато нейната съперничка получи само един брейкпойнт, спасен от Вики.

Тя ще е поне №106 в ранглистата от понеделник, но е напълно възможно да е на ръба или отвъд него (също би било за първи път) на елитната стотица в женския тенис.

Всичко зависи от представянето в Индиън Уелс, където всяка следваща победа ще я изстреля напред.

Нейната първа съперничка в основната схема ще е Клеър Лиу, представителка на САЩ, влязла с уайлд кард в решетката. Тя е №87 в ранглистата, а през миналото лято елиминира в квалификациите за "Уимбълдън" друга българка - Изабелла Шиникова.

Очакваше се Шарма да бъде дори фаворит в срещата, тъй като е 96-а в ранглистата и с по-сериозен опит на такова ниво от Томова.

При мъжете Григор Димитров е в основната схема и също чака своя съперник в първите часове на сряда, когато пък е пълният жребий при мъжете.