Серина Уилямс преодоля сет пасив и стигна до победата срещу австралийката Ашли Барти във втория кръг на женската схема на "Ролан Гарос".

Американката спечели с 3:6, 6:3, 6:4 и се класира за третия кръг, където ще срещне 11-а в схемата Юлия Гьоргес от Германия, която надигра белгийката Алисън ван Уйтванк със 7:5, 7:6(5).

Трикратната шампионка на "Ролан Гарос" Уилямс имаше проблеми с началния удар в първия сет и бе далеч от най-добрата си форма. 17-а в схемата Барти се възползва от колебанията на съперничката и спечели първия сет с 6:3.

Американката, която не е играла на турнир от Големия шлем от титлата на Аустрелиън Оупън през 2017 година, постепенно намери своя ритъм и обърна мача след 6:3, 6:4.

"Загубих първия сет и си помислих, че трябва да работя по-здраво и истинската Серина се появи. Всеки ден е страхотен за мен. Ще се боря със сърцето си тук, защото чувството е невероятно", заяви Уилямс.

Тя играе със специално стягащо черно облекло, което няма своя прецедент на турнирите от Шлема. Заяви, че я кара да се чувства като "супергерой".