Световната №1 в женския тенис - Ашли Барти, приключи по доста тъжен начин участието си на "Ролан Гарос".

Австралийката, която грабна титлата в Париж през 2019-а, получи травма и трябваше да се откаже във втория сет на мача си от втория кръг на турнира.

Барти се изправи срещу Магда Линет от Полша, като очевидно изпитваше трудности още в началото на мача, заради което загуби катастрофално първия сет с 1:6. Световната №1 все пак опита да продължи, но при резултат 2:2 във втория сет даде знак, че болката в лявото й бедро е твърде силна и няма как да продължи.

Травмата в тази област не е нещо ново за Барти, а я измъчва вече няколко седмици, но се очакваше, че тя ще може да дсотигне до финалните кръгове на "Ролан Гарос".

Така още преди пълното изиграване на втория кръг, първата и втората поставена в схемата отпаднаха без на практика да претърпят загуба.

Барти се отказа по средата на мача си, а както знаем Наоми Осака се оттегли от турнир след глобите и заплахите от страна на организаторите заради медийния бойкот на японката.

Извън турнира са други тенисистки от топ 10 като Бианка Андрееску, Белинда Бенчич и Петра Квитова, което сякаш отваря чудесен шанс на Серина Уилямс за така мечтаната 24-а титла от Шлема.

Ето и резултатите от ранните мачове при дамите:

Елина Свитолина (Украйна) - Ан Ли (САЩ) 6:0, 6:4

София Кенин (САЩ) - Хейли Баптист (САЩ) 7:5, 6:3

Онс Джебур (Тунис) - Астра Шарма (Австралия) 6:2, 6:4

Барбора Крейчикова (Чехия) - Екатерина Александрова (Русия) 6:2, 6:3

Каролина Мухова (Чехия) - Варвара Лепченко (САЩ) 6:3, 6:4

Марта Костюк (Украйна) - Сайсай Жен (Китай) 6:3, 6:4