Младата тенисистка Ема Радукану продължи да пише история, като достигна полуфиналите на US Open при дебюта си на този турнир от Шлема.

Световната №150 победи олимпийската шампионка Белинда Бенчин (Швейцария) с 6:3, 6:4, за да достигне до полуфиналите в Ню Йорк.

Така тя се превърна в едва третата тениситка извън топ 100 в историята, която успява да достигне сред най-добрите четири на US Open. До този момент това бяха правили само легенфите Ким Клайстърс и Били Джийн Кинг.

Освен това тя се превърна в първата тенисистка, която стартира от квалификациите, за да достигне до полуфиналите на US Open, и общо четъвртата, правила това в турнир от Шлема.

А приказката на 18-годишната Радукану, която е родена в Канада в семейството на румънец и китайка, но се състезава за Великобритания, бе подпечатана със страхотен тенис.

Тя го показа и днес, когато надви швейцарката Белинда Бенчич, която преди месец се окичи със злато от Олимпиадата в Токио.

Макар мачът за започна с пробив в полза на Бенчич още в първия гейм, Радукану не се смути и успя да осъществи обрат с два пробива и сет с 6:3 в нейна полза.

В началото на втория сет тийнейджърката отново мина през трудни моменти, трябваше да спсаява точки за пробив, но се справи. Тя осъществи брейк за 3:2 в петия гейм, а в крайна сметка това се оказа достатъчно и за победата в мача.

На полуфиналите тя очаква една измежду Каролина Плишкова (Чехия) и Мария Сакари (Гърция).