Симона Халеп, световната №2 в тениса, призна за притеснения около пътуването и участието в US Open. Румънката говори пред BBC в онлайн интервю от дома си.

"Ще бъде трудно, особено при тези рестрикции - каза актуалната шампионка от "Уимбълдън". - Не крия, че ме притеснява такова пътуване. Ще изчакам, за да видя подробности около мерките, за да взема решение. Нямам твърда позиция към момента, а и не вярвам, че някой е наясно какво точно предстои във всяка точка на света. Искам да се консултирам и с други играчи."

Халеп не скри, че вече няма търпение да се завърне на корта и очаква да играе на 3 август в Палермо, където е рестартът на сезона в WTA веригата.

"Гладна съм за мачове - каза румънката. - Близо два месеца не бях хващала ракета изобщо. Това е най-дългата пауза без да играя и тренирам в живота ми. Занимавах се с това, което правят всички хора извън спорта ни, предполагам - четох книги, слушах музика, следих новините в интернет...

Това бяха два месеца нормален живот извън света на тениса. Носега искам да играя. Искам и да пътувам, стига да е безопасно. Освежена съм, заредена съм и смятам, че този период ще ми повлияе позитивно за години напред."

Именно "Уимбълдън" стана единственият турнир от Големия шлем за 2020-а, който бе отменен изцяло. Откритото първенство на Великобритания не се проведе за първи път от 1945-а. Халеп не получи шанс да защити титлата си, но си спомни за триумфа от миналата година след смазващо превъзходство на финала срещу Серина Уилямс.

"Майка ми винаги е казвала, че финалът на "Уимбълдън" е върхът в тениса и ако стигна до него, съм постигнала много - каза Симона. - Това бе мечтата ми, но особено много това бе мечтата на моите родители. Тази победа е най-голямата в кариерата ми.

Галавечерта на шампионите също бе великолепна, но отказах да танцувам. Бях толкова пренапрегната още от мача и емоциите, че не исках да падна и да се изложа. Наскоро си говорих с приятели - аз съм шампионка на "Уимбълдън" за цели две години, не е ли страхотно?!"

Разбира се, румънката упражнява чувството си за хумор - титлата е нейна поне до догодина, защото през тази просто няма турнир...