Румънката Симона Халеп, която е №3 в световната ранглиста, официално потвърди, че няма да играе на “Ролан Гарос”. Тя има титла в Париж от 2018 година, както и още три финала на Откритото първенство на Франция, но сега е принудена да се оттегли заради контузия.

29-годишната Халеп получи травмата на Откритото първенство на Италия в Рим. Тогава тя се отказа във втория сет срещу Анжелик Кербер заради разкъсан мускул на прасеца.

“Да се откажа от участие в Големия шлем е против всичките ми инстинкти и желания като спортист. Но разкъсването в левия ми прасец изисква време за възстановяване”, гласи позицията на Халеп.

Целта ѝ сега ще бъде завръщане за “Уимбълдън”. Тя е последната шампионка на легендарния турнир, който спечели през 2019 година, а миналото лято надпреварата не се състоя заради пандемията.

Междувременно стана ясно, че отложените турнири от сериите “Мастърс” за мъже и жени в Индиън Уелс ще се проведат през октомври.

Те не се състояха по план за втора поредна година - традиционно надпреварата в САЩ е през март, но пандемията осуети и тези планове на организаторите.