Чехкинята Каролина Плишкова, която заема третото място в световната ранглиста при жените, коментира нестихващата тема за равенство в наградните фондове на двата пола.

Плишкова дори определи като "супер слаби" тези мъже, които са против подобно изравняване на приходите.

Според нея оправданието, че мъжете играят повече не е коректно, защото те са по-силни и е нормално да се справят с мачове във формат 3 от 5 сета.

"Не съм от тези, които говорят и искат равноправие в заплащането - каза Плишкова. - Но не обичам да виждам мъже да се оплакват от това, че ние случайно можем да взимаме същите пари. Това издава слабост.

Нали те са по-силните от нас и затова играят по-дълги мачове?

Няма смисъл да сравняваме мъжкия и женския тенис. Не искам и техните наградни фондове да са като нашите. Искам същия шанс да играя на Централния корт на големите турнири, както и да имаме същите телевизионни пояси в пиковите часове. Мисля, че с това ще се примирят...

Вероятно такива преговори (за приравняване на условията или дори за обединение на мъжката верига ATP и женската WTA - б.р.) ще продължат доста дълго, а и не знам какво точно обсъждат.

Ако се направят стъпки за приближаване на позициите и приравняване на условията, не говоря за финансовите такива, това ще е добре за всички в тениса."