Настоящата шампионка на "Уимбълдън" и №4 в световната ранглиста Елена Рибакина няма да продължи участието си на "Ролан Гарос". Родената в Москва представителка на Казахстан прекрати участието си в Откритото първенство на Франция заради болест. Днес тя трябваше да играе в третия кръг срещу Сара Сорибес Тормо от Испания, но това не се случи.

"В последните два дни не спах добре. Имах висока температура и главоболие. Трудно е да се състезавам при такива обстоятелства, беше ми много трудно да тичам и дори да дишам. Така че смятам, че съм взела единственото решение и то е правилно", обяви тя.

23-годишната Рибакина е първата тенисистка от Казахстан, спечелила титла от Големия шлем. По-рано тази година тя игра финал на Australian Open, който обаче загуби от Арина Сабаленка от Беларус.

Оттеглянето на Рибакина пък означава първо участие на испанката Сорибес Тормо в четвъртия кръг в Париж. Досега нейното върхово постижение бе класирането за третия кръг тази година. 26-годишната испанка никога не бе преминавала отвъд третия кръг на който и да е турнр от Шлема, но сега ще играе за първи път сред последните 16.

Сорибес Тормо е №132 в света към момента.