Кики Бертенс стана поредният критик на поведението на Новак Джокович и думите му, които в последните седмици завихриха буря от скандали в тениса. Сърбинът ядоса много свои колеги и колежки с намерението да не пътува за Ню Йорк да играе на US Open заради засилените мерки за безопасност от заразата с коронавирус.

В същото време Ноле и други звезди, включително Григор Димитров, показват пълно пренебрежение към пандемията по време на "Адриа Тур", играейки пред публика, а и с партито в дискотека в Белград, мачлета по баскетбол и футбол, прегръдки, поздравления...

Именно това е ядосало Бертен, която е №7 в актуалната ранглиста на WTA. Звездата от Нидерландия избухна в социалните мрежи след поредните фотоси от атмосферата около "Адриа Тур".

"Гледам тези снимки и се чудя - как е възможно това? На коя планета живееш, Джокович?! - написа в профила си в Туитър Кики. - В коя част на света е позволено това, при условие, че ние седим у дома и се пазим, за да не заразим близките и любими хора?

В същото време Новак ни поучава за мерките около US Open, кани се да не пътува за турнира... Лидерът в мъжкия тенис не дава най-добрия пример."

Думите на Бертенс отекнаха и в пресата в Европа, като поведението на Ноле, Григор, Доминик Тийм, Саша Зверев, Марин Чилич и останалите асове по време на белградския и задарския етап от "Адриа Тур" е много критикувано.

"Германия и други страни засилват мерките и се готвят за втора вълна, но явно в Източна Европа вирусът не е стигнал", пише язвително "ШпортБилд".