Испанската звезда Карлос Алкарас за първи път в кариерата си ще играе четвъртфинал на "Уимбълдън". Миналата година, тогава все още тийнейджър, той отпадна в четвъртия кръг на свещената трева, но сега успя да го прескочи след успех в четири сета срещу Матео Беретини (Италия) - 3:6, 6:3, 6:3 и пак 6:3.

Негов следващ съперник ще бъде Холгер Руне, който малко по-рано тази вечер отстрани Григор Димитров.

20-годишният испанец изненадващо загуби първия сет. Това стана факт, след като загуби подаването си в осмия гейм и така изостана с 3:5, а след това Беретини затвори частта при собствен сервис.

После обаче Карлитос започна да играе така, както сме свикнали да го виждаме. Той проби италианския си съперник в четвъртия гейм на втората част за 3:1, след което изравни сетовете след 6:3. Упражнението се повтори и в третия сет, като този път проби още в третия гейм и отново спечели с 6:3.

Четвъртата част бе значително по-оспорвана и двамата тенисисти печелеха подаванията си до 4:3 в полза на Алкарас. Тогава той направи един-единствен пробив за 5:3 и нямаше проблем да затвори сета и маа в своя полза, отново след 6:3.