Световният №1 Даниил Медведев продължи към четвъртфиналите на турнира от категория АТР 500 в Хале.

Руснакът надви Иля Ивашка от Беларус със 7:6, 6:3 в мач между двама играчи, които няма да имат възможността на участват на "Уимбълдън" заради националната си принаделжност.

Медведев, който сензационно изпусна титлата от надпреварата в Хертогенбош преди дни, днес премина през един труден сет, но все пак успя да свърши работата си в рамките на два сета. Видео вижте тук.

Затруднения той имаше в първия сет, когато при 4:5 трябваше да спасява три сетбола на Ивашка, но руснакът се справи в критичните мигове и изравни за 5:5, а след това сетът стигна до решителен тайбрек.

В него Медведев успя да тръгне с минипробив, поведе с 3:0, а вторият му минипробив доведе до четири сетбола при 6:2. Иля Ивашка отрази първите два шанса, но при третия Медведев затвори тайбрека със 7:4.

Във втория сет от мача Медведев отново не показа най-категоричния си тенис, но все пак успя да стигне до първия и последен пробив в мача, дошъл за него в четвъртия гейм. Световният №1 поведе с 3:1, а макар да трябваше да отразява три брейкбола малко по-късно, той се справи и спечели този сет с 6:3.

Днес в Хале видяхме друга руска победа, като в нея Карен Хачанов победи със 7:6, 6:4 сърбина Ласло Джере.