Световният №2 Даниил Медведев приключи с участието си на "Уимбълдън".

Той загуби осминафинала с 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 3:6 от поляка Хуберт Хуркач, след тежки пет сета, играли се в рамките на два дни.

Мачът помежду им бе от вчерашната програма, но бе прекъснат в четвъртия сет заради дъжд, при 4:3 в полза на Хуркач, но сервис на сметката на Медведев. До този момент нямаше пробиви в сета.

Световният №2 бе в по-добрата позиция след прекъсването, защото все пак водеше с 2:1 сета, но очевидно не успя да се пригоди към необичайните условия и това доиграване след над 12-часово прекъсване.

Вместо да изравни още с първия си сервис гейм, Медведев сякаш на шега допусна пробив, който Хуркач затвърди и само в рамките на няколко минути прати мача в пети сет.

И в този заключителен сет световният №18 Хуркач бе във видимо доста по-добра кондиция. От другата страна на корта виждахме един разконцентриран и видимо изнервен Медведев.

Хуркач стигна до пробив на нула в третия гейм, като до края на сета така и не даде брейкбол на своя опонент. Полякът дори проби отново в деветия гейм, зада затвори петсетовия мач с 6:3 в последната част.

За него това е рекордно постижение не само на "Уимбълдън", но и в Големия шлем, където никога не бе преминавал втори кръг.

На четвъртфиналите негов съперник ще е Маестрото Роджър Федерер. Мачът им е от долната част на схемата, където другият четвъртфинал е Матео Беретини - Феликс Оже-Алиасим.

В горната част на схемата двата мача са Новак Джокович - Мартон Фучович и Карен Хачанов - Денис Шаповалов.